Hana Hajnová

1. náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina, telčská zastupitelka

Hana Hajnová (*18. července 1985) je předsedkyní MS Mikroregion Telčsko, zastupitelkou města Telče a statutární náměstkyní Kraje Vysočina. Je vdaná a má 2 děti.

Vystudovala Fakultu sociálních studií Masarykovy univerzity, v bakalářském stupni v oborech Sociologie a Evropská studia, v navazujícím magisterském stupni pak v oboru Evropská studia se zaměřením na regionální politiku.

Již během studia nastoupila jako projektová manažerka do brněnského Jihomoravského inovačního centra, kde pracovala až do konce roku 2019. Vzdělávala se v oblasti projektového managementu, kdy se jí podařilo získat certifikát IPMA Level D, připravovala a koordinovala projekty ze strukturálních fondů i projekty mezinárodní. Spolupracovala se začínajícími firmami, konzultovala jejich business plány, pomáhala jim vyhledávat investory i mentory. V posledních letech se pak přímo podílela na implementaci Regionální inovační strategie JMK.

Od roku 2018 působila jako vedoucí Mediálního odboru Pirátů na Vysočině, pronikla do tajemství social media managementu a zdokonalovala se v tvůrčím psaní. V roce 2020 se stala lídryní kandidátky do krajských voleb, ve kterých Piráti skončili druzí, a z Hanky se stala první náměstkyně hejtmana pro oblast regionálního rozvoje.

Ve svém volném čase ráda sportuje, čte knížky, hraje kroket nebo trajdá s dětmi v přírodě.

Veřejné funkce:

• zastupitelka města Telče
  • statutární náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje, územního plánu a stavebního řádu, Fondu Vysočiny a NNO
  • místopředsedkyně Finančního výboru Zastupitelstva města Telče
  • předsedkyně dozorčí rady Služeb Telč

Piráti:

• od listopadu 2014 členka
  • od října 2020 předsedkyně MS Mikroregion Telčsko
  • kapitánka pirátské posádky na dračích lodích
  • spoluorganizátorka jihlavských SWAPů, organizátorka SWAPu v Telči

Piráti v minulosti:

• vedoucí Mediálního odboru KS Vysočina