Vyjádření k zavádějícímu tvrzení Horáckých novin o umístění předvolebních bannerů

Jihlava, 17. září 2021 - Přinášíme Vám vyjádření krajského sdružení Pirátské strany Vysočina k článku „Piráti zneužili krajský majetek“, který byl otištěn v týdeníku Horácké noviny ze dne 16. září 2021.

Dne 12. 9. 2021 obdržela náměstkyně hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Hana Hajnová (Piráti) e-mail od šéfredaktora Horáckých novin Petra Chňoupka, v němž adresoval prosbu o vyjádření ke zneužití krajského majetku pro politickou reklamu koalicí Pirátů a Starostů u Trnavy v okrese Třebíč. Dle přiložených fotografií se mělo jednat o předvolební bannery.

Na toto upozornění jsme ihned reagovali a zmiňované bannery byly odstraněny. Došlo pravděpodobně k pochybení některého z dobrovolníků nebo členů, kdy si neuvědomil, že se jedná o majetek Kraje Vysočina. Pro jistotu ověříme i zbývající bannery, zda jsou vyvěšeny v souladu s volebním zákonem.

Zároveň se ohrazujeme vůči tónu výše zmíněného článku se snahou vyvolat za každou cenu senzaci.

Pevně doufáme, že i ostatní politické subjekty budou následovat náš postup a bannery z krajského majetku odstraní.

KONTAKT PRO NOVINÁŘE

Jiří Svoboda, 724 235 840, jiri.svoboda.hb@pirati.cz