Vysočina v pohybu. Užijte si týden sportu zdarma

25. dubna 2022
Vysočina v pohybu. Užijte si týden sportu zdarma

Jihlava, 25. dubna 2022, Foto: Kraj Vysočina - Od pondělí 25. dubna do neděle 1. května probíhá akce Vysočina v pohybu, jejímž cílem je oslovení a přilákání veřejnosti k aktivnímu trávení volného času. V rámci týdne sportu zdarma si návštěvníci mohou zacvičit v posilovnách, vyzkoušet lezecké stěny, badminton, lukostřelbu nebo program s trenéry zdarma.

Akce Vysočina v pohybu, na které spolupracují Kraj Vysočina a majitelé či provozovatelé sportovišť, má za cíl umožnit lidem pohodlný přístup ke sportu a vzbudit v nich chuť dělat něco pro sebe a své zdraví. „Naším cílem je udělat sport dostupný pro všechny občany kraje. Touto kampaní chceme zpropagovat pohybové aktivity a motivovat lidi k návratu ke sportu i v postcovidové době,“ říká radní Kraje Vysočina pro školství, mládež, sport a ICT Jan Břížďala.

Na více než šedesáti sportovištích napříč Krajem Vysočina si budete moci vyzkoušet tenis, badminton, squash, plavání, bruslení, fitness, sálová cvičení, posilovnu, stolní tenis s trenérem, lezeckou stěnu, volejbal, basketbal, beachvolejbal, lukostřelbu, spinning, judo, bosu, kruhové tréningy, zumbu, cvičení pro děti, tanec nebo cvičení s fyzioterapeutem.

„Škála sportovišť je opravdu různorodá a mě samotnou to zlákalo dojít si jich hned několik vyzkoušet. Dneska od čtyř hodin vyrážím do Sportovní haly ZŠ Hradecká v Telči, kde bych si ráda připomněla, jak se drží badmintonová raketa a ráda bych v týdnu stihla jednu z tanečních openclass v Jihlavě,“ doplňuje náměstkyně hejtmana pro regionální rozvoj Hana Hajnová.

Všechny informace o týdnu sportu na Vysočině zdarma včetně přehledu zapojených sportovišť najdete na https://www.vysocinavpohybu.cz/

Sloupek zastupitele: AI–se není třeba bát!

AI (Artificial Intelligence) představuje neodmyslitelný prvek moderního světa. Ačkoliv může někomu způsobo- vat obavy ohledně svého vlivu, je důležité si uvědomit, že AI má mnoho pozitivních aspektů, které mohou výraz- ně obohatit naše životy. Měli bychom se soustředit na to, jak využít tuto technologii k našemu prospěchu. V prů- myslu AI působí jako katalyzátor efektivity. Například ve výrobě pomáhá optimalizovat výrobní procesy, což vede k menšímu plýtvání surovinami a časem. Navíc umí monitorovat zařízení a předvídat potenciální poruchy.

Sloupek zastupitele: Konec minulého roku bude už navždy v naší paměti

Tragické události z konce minulého roku otevřely otázku nejen bezpečnosti na školách, ale především duševního zdraví celé společnosti. Zahlcení digitálním světem, nečekané krize způsobené celosvětovou pandemií covid-19, válečné konflikty, strach o budoucnost životního prostředí - to vše způsobuje velký výskyt úzkostí, depresí, sebepoškozování a poruch příjmu potravy či nárůst nadměrného a rizikového užívání technologií u žáků na školách.

Zkušený pirátský farmář z Vysočiny je od 1. března náměstkem ministra zemědělství

Milan Daďourek z Počítek u Žďáru nad Sázavou se stal novým náměstkem ministra zemědělství za Českou pirátskou stranu. Daďourek je vyhledávaným odborníkem v oblasti zemědělství i ochrany přírody, sám od roku 2011 farmaří - věnuje se ekologickému chovu ovcí. Na ministerstvu se chce zaměřit především na udržitelnost zemědělství a hledat cesty, aby do zemědělství přicházeli noví lidé.  Ve funkci nahrazuje současného náměstka Radka Holomčíka (Piráti), který odchází na otcovskou dovolenou, aby se mohl plně věnovat rodině.