Piráti a Pirátky otevřeli v Třebíči pirátské centrum KaTr

Třebíč, 12. dubna 2022 – Počátkem dubna začalo fungovat třebíčské pirátské centrum KaTr (Kancelář Třebíč). Kromě pirátských schůzí a jednání ho mohou návštěvníci využít jako coworkingové centrum. Prostor Kanceláře Třebíč je baby friendly neboli přátelský k dětem i rodičům.

„Máme připraveny otevírací hodiny pro veřejnost, kdy se můžete přijít zeptat na to, co vás zajímá. Po domluvě zde lze uspořádat přednášky, besedy nebo workshopy. Jsme otevřeni všem iniciativám a nápadům, pokud si budou rozumět s našimi pirátskými hodnotami,“ říká krajská koordinátorka Barbora Pokorná.

Každou první středu v měsíci zde bude v odpoledních hodinách probíhat swap, kde můžete vyměnit oblečení, knihy nebo třeba pokojové rostliny.

„Jsem ráda, že máme místo, kde se můžeme osobně scházet a podnikat nejrůznější akce! Rádi vás v naší kanceláři přivítáme,“ dodává předsedkyně třebíčských Pirátů Viktorie Vidláková.

Kancelář najdete na adrese Karlovo náměstí 15/9 ve dvoře za Kavárnou Vzpomínka, která se bude v brzké době otevírat.

Otevírací hodiny pro veřejnost:

Po: 10.00 - 13.00

St: 14.00 - 16.00

Po dohodě možný Coworking

<embed alt="Piráti a Pirátky otevřeli v Třebíči pirátské centrum KaTr" embedtype="image" format="left" id="6302" />

Kontaktní osoby:

Barbora Pokorná

Koordinátorka Krajského sdružení Vysočina

barbora.pokorna@pirati.cz

Viktorie Vidláková

Předsedkyně MS Třebíčsko

Viktorie.Vidlakova@pirati.cz

<embed alt="Piráti a Pirátky otevřeli v Třebíči pirátské centrum KaTr" embedtype="image" format="left" id="6303" />

Na webových stránkách Pirátů z Vysočiny, můžete sledovat kalendář akcí.

Sloupek zastupitele: AI–se není třeba bát!

AI (Artificial Intelligence) představuje neodmyslitelný prvek moderního světa. Ačkoliv může někomu způsobo- vat obavy ohledně svého vlivu, je důležité si uvědomit, že AI má mnoho pozitivních aspektů, které mohou výraz- ně obohatit naše životy. Měli bychom se soustředit na to, jak využít tuto technologii k našemu prospěchu. V prů- myslu AI působí jako katalyzátor efektivity. Například ve výrobě pomáhá optimalizovat výrobní procesy, což vede k menšímu plýtvání surovinami a časem. Navíc umí monitorovat zařízení a předvídat potenciální poruchy.

Sloupek zastupitele: Konec minulého roku bude už navždy v naší paměti

Tragické události z konce minulého roku otevřely otázku nejen bezpečnosti na školách, ale především duševního zdraví celé společnosti. Zahlcení digitálním světem, nečekané krize způsobené celosvětovou pandemií covid-19, válečné konflikty, strach o budoucnost životního prostředí - to vše způsobuje velký výskyt úzkostí, depresí, sebepoškozování a poruch příjmu potravy či nárůst nadměrného a rizikového užívání technologií u žáků na školách.

Zkušený pirátský farmář z Vysočiny je od 1. března náměstkem ministra zemědělství

Milan Daďourek z Počítek u Žďáru nad Sázavou se stal novým náměstkem ministra zemědělství za Českou pirátskou stranu. Daďourek je vyhledávaným odborníkem v oblasti zemědělství i ochrany přírody, sám od roku 2011 farmaří - věnuje se ekologickému chovu ovcí. Na ministerstvu se chce zaměřit především na udržitelnost zemědělství a hledat cesty, aby do zemědělství přicházeli noví lidé.  Ve funkci nahrazuje současného náměstka Radka Holomčíka (Piráti), který odchází na otcovskou dovolenou, aby se mohl plně věnovat rodině.