Milan Daďourek povede na Vysočině kandidátku Pirátů a Starostů do podzimních sněmovních voleb

2. června 2021

Jihlava, 2. června 2021 - Ve středu 2. června proběhla v Jihlavském pirátském centru tisková konference k příležitosti představení krajské koaliční kandidátky Pirátů a Starostů do podzimních sněmovních voleb. Na tiskové konferenci nechybělo čelo kandidátky, včetně jejího lídra Milana Daďourka.

Úderem deváté hodiny dopolední odstartovala v Jihlavském pirátském centru koaliční tisková konference Pirátů a Starostů z Vysočiny a neformální snídaně. „Myslím si, že už výsledek naší spolupráce na programu ukazuje, že otevřená spolupráce subjektů se svými zkušenostmi, názory, pohledy na věc a silnými stránkami, krátce konsenzuální politika, je tím, co je schopné vrátit naší zemi budoucnost, kde stát je demokratický, reaguje na potřeby společnosti místo lobistických tlaků, je spíše pomocníkem než šéfem, a je důvěryhodným partnerem, který nás v krizi nezklame. Víme, že nás k téhle budoucnosti čeká nelehká cesta, ale společná zkušenost a energie Pirátů a Starostů to mohou dokázat,“ říká v úvodu tiskové konference lídr společné kandidátky Milan Daďourek.

Ten by se chtěl v poslanecké sněmovně věnovat vstřícnému zemědělství – vstřícnému k zájemcům o obor, ke společenské poptávce i k životnímu prostředí. „Chtěl bych pomoci ochránit hrdost a pestrost venkova, aby tu bylo dobré bydlení, dostatek zajímavé práce i rozmanité vzdělání a aktivity pro děti,“ doplňuje farmář z Počítek na Žďársku Milan Daďourek.

Lídr Starostů a dvojka kandidátky Lukáš Vlček by se chtěl v poslanecké sněmovně zaměřit na management měst a obcí, odpadové hospodářství a vodohospodářství. „Obce není nutné slučovat. Je ale nutné zaměřit se na podporu spolupráce měst a obcí. Ve vodohospodářství je nutná jasná národní koncepce zdrojů pitné vody, propojování vodohospodářských soustav a účelné zadržování vody v krajině,“ připomíná náměstek hejtmana pro oblast ŽP a zemědělství Lukáš Vlček.

Společnou kandidátku včetně programových bodů pro podzimní volby do poslanecké sněmovny najdete na webu www.piratiastarostove.cz

Vzdělávací politiku Kraje Vysočina ocenili zástupci ministerstva školství i EDUin

Jihlava, 25. dubna 2024 - Letošní ročník Vysočina Education konference byl zaměřen na téma, jak ve vzdělávání zohledňovat aspekty současné doby. Konference se uskutečnila již počtvrté a pro stovku jejich návštěvníků nabídla přednášky zástupců ministerstva, české školní inspekce, národního pedagogického institutu, neziskové organizace EDUin, panelovou diskuzi a workshopy.

Kraj dále rozvíjí digitalizaci ve zdravotnictví

Jihlava, 23.duben 2024 - Kraj Vysočina dlouhodobě pracuje na tvorbě Nemocničního Informačního Systému (NIS). Projekt začal v roce 2020, kdy byla uzavřena smlouva se společností STAPRO, s.r.o. Pořízený systém byl postupně implementován do všech nemocnic zřizovaných krajem, tj. v Havlíčkově Brodě, Jihlavě, Novém Městě na Moravě, Pelhřimově a Třebíči.