Lednové jednání třebíčského zastupitelstva o prodeji polikliniky a rozpočtu města

4. února 2021

Třebíč, 4. února 2021 - Ve čtvrtek 28. ledna proběhlo první zasedání zastupitelstva města Třebíč v letošním roce. Jednání se zúčastnil také třebíčský Pirát a předseda Kontrolního výboru Zastupitelstva města Třebíče Roman Pašek. Na jednání zastupitelstva se objevilo několik bodů, které si vyžádaly obšírnější diskusi.

Jedním z těchto bodů byl prodej Stomatologické polikliniky na ulici Vltavínská v Třebíči. „Předložil jsem doplnění usnesení při projednávání bodu prodeje stomatologické polikliniky, protože mi byly předány podněty ohledně nejasností při stanovení prodejní ceny. Mé usnesení mělo pověřit kontrolní výbor ke kontrole, zda polikliniku prodáváme s péčí řádného hospodáře a dalších právních předpisů,“ říká Roman Pašek.

Usnesením třebíčského zastupitelstva byla stomatologická část polikliniky prodána společnosti Lékařský dům s.r.o. „Námi předkládané usnesení o hlas neprošlo a koaliční většina prodej odhlasovala. I přes to budu rád, když si podmínky prodeje polikliniky s vedením města ještě ujasníme,“ doplňuje zastupitel Pašek.

Dalším důležitým bodem jednání třebíčského zastupitelstva bylo schvalování rozpočtu města na rok 2021. Rozpočet v rámci investičních akcí počítá mimo jiné s revitalizací Karlova náměstí, s první etapou rekonstrukce knihovny na ulici Hasskova, s vybudováním záchytného parkoviště a cvičné plochy v ulici Hrotovická, s výkupy pozemků nebo se zřízením informační tabule Kina Pasáž.

„Společně se sdružením nezávislých kandidátů Třebíč Občanům jsme návrh rozpočtu nepodpořili, protože podle nás nešetří prioritní prostředky v době koronakrize. Například byla zrušena plánovaná kanalizace u Bažantnice za 2,8 milionu korun, ale v rozpočtu zůstala instalace informační tabule na budovu kina za 2 miliony korun,“ dodává Roman Pašek. Zastupitelé však navržený rozpočet většinou hlasů schválili.

Další řádné jednání třebíčského zastupitelstva je naplánováno na 22. dubna. I z tohoto jednání Vám přineseme pirátské postřehy, komentáře a návrhy.

Vzdělávací politiku Kraje Vysočina ocenili zástupci ministerstva školství i EDUin

Jihlava, 25. dubna 2024 - Letošní ročník Vysočina Education konference byl zaměřen na téma, jak ve vzdělávání zohledňovat aspekty současné doby. Konference se uskutečnila již počtvrté a pro stovku jejich návštěvníků nabídla přednášky zástupců ministerstva, české školní inspekce, národního pedagogického institutu, neziskové organizace EDUin, panelovou diskuzi a workshopy.

Kraj dále rozvíjí digitalizaci ve zdravotnictví

Jihlava, 23.duben 2024 - Kraj Vysočina dlouhodobě pracuje na tvorbě Nemocničního Informačního Systému (NIS). Projekt začal v roce 2020, kdy byla uzavřena smlouva se společností STAPRO, s.r.o. Pořízený systém byl postupně implementován do všech nemocnic zřizovaných krajem, tj. v Havlíčkově Brodě, Jihlavě, Novém Městě na Moravě, Pelhřimově a Třebíči.