Krajské předsednictvo Pirátů na Vysočině je opět kompletní. Členové dnes zvolili Miroslava Váchu na post místopředsedy krajského sdružení.

19. května 2020

Jihlava, 19. května 2020 – Pětičlenné předsednictvo krajského sdružení Pirátské strany na Vysočině je ode dneška opět kompletní. Po rezignaci Evy Novákové na post místopředsedkyně na začátku dubna vybírala 50členná pirátská základna celkem ze tří kandidátů. Miroslav Vácha získal potřebnou podporu již v prvním kole a stal se tak dnes 4. místopředsedou krajského sdružení Pirátů na Vysočině.

Miroslav Vácha žije s rodinou v Třeštici, profesí je zdravotnický záchranář, působí také jako místopředseda základní odborové organizace a lektor zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina. Dnes doplnil stávající krajské předsednictvo ve složení: předsedkyně Blanka Lednická, 1. místopředseda Jan Břížďala, 2. místopředseda Jan Pošvář a 3. místopředseda Pavel Knežik. Zároveň za Piráty kandiduje z 9. místa do podzimních krajských voleb, které proběhnou v pátek a v sobotu 2. a 3. října 2020.

A na co se chce z pozice místopředsedy krajského sdružení zaměřit? „Jedna ze základních věcí bude zjednodušit komunikaci vůči našim členům, aby měli jasnější přehled o tom, co se u Pirátů děje a proč. Dále bychom si také měli vyjasnit, jakým způsobem chceme růst, aby všichni noví členové souzněli s pirátskými hodnotami a rozuměli jim,“ doplnil Vácha.

Vysočinské střední školy jsou nejúspěšnější v příjímání studentů

Jihlava 15.5. 2024 - Podle dat vydaných MŠMT je Kraj Vysočina spolu s Ústeckým krajem nejúspěšnější v příjímání uchazečů na střední školy. Oproti minulému roku se situace celostátně zlepšila a v 1. kole přijímacího řízení bylo na střední Školy umístěno 94 % zájemců. V Kraji Vysočina to bylo dokonce přes 97 %.

Piráti posouvají sociální podnikání ve Sněmovně i na Vysočině

V den, kdy Sněmovnou prošel prvním čtením zákon o integračním sociálním podnikání, podepsala Hana Hajnová, pirátská náměstkyně hejtmana, Memorandum sociálního podnikání v Kraji Vysočina. Čtvrtek 2. května tak významně posunul dosud neřešenou problematiku ukotvení sociálního podnikání v české legislativě. Díky tomu se zlepší podmínky pro zaměstnávání osob, které to mají z mnoha důvodů na trhu práce těžší.