Miroslav Vácha

Miroslav Vácha (* 14. dubna 1984 v Jihlavě) je členem MS Telčsko. Otec tří dětí.

Vystudoval Vyšší zdravotnickou školu v Brně v oboru Zdravotnický záchranář, je absolventem DAMU - akreditovaného studia Kreativní pedagogiky na Katedře autorské tvorby a pedagogiky.

Od roku 2010 pracuje na Zdravotnické záchranné službě Kraje Vysočina na pozici zdravotnického záchranáře a od roku 2016 je také neuvolněným místopředsedou základní odborové organizace ZZS KV. Na záchranné službě prošel navíc certifikovanými výcviky v systému psychosociální a intervenční péče, takzvané 1. psychické pomoci pro kolegy i veřejnost. Je zde také lektorem vzdělávacího a výcvikového střediska.

Jako místopředseda základní odborové organizace prošel Odborovou akademií pod záštitou ČMKOS a je úspěšným absolventem ročního - Mezinárodního vzdělávacího programu pro mladé odborové lídry - evropského vzdělávacího institutu ETUI v Bruselu, zaměřeného na evropskou sociální a hospodářskou politiku, vedení lidí a týmů.

Ve svém volném čase rád běhá na lesních cestách, čte a sleduje inspirativní přednášky TEDx talks. A nebo jen tak je.