Michaela Vodová

sociální pracovnice

Michaela Vodová (21. května 1979 v Praze) vyrůstala v Karlových Varech. Nyní žije od r. 2008 na Vysočině.

Vystudovala dva humanitní obory – Pedagogiku volného času (Mgr.) a následně Charitativní a sociální práci (Bc.) na Teologické fakultě JCU. Pracovala jako sociální pracovnice v oblastech: péče o seniory, drogová problematika a domácí hospicová péče. Podílela se na historicky prvním referendu v Jihlavě, které se zabývalo otázkou odpadového hospodářství města.

Členkou Pirátské strany se stala v roce 2011. Krátce poté byla zvolena členkou Republikového výboru. Pracovala jako dobrovolnice v Personálním odboru Pirátů na pozici vedoucí administrativy a v administrativním odboru na pozici správkyně datové schránky. Roku 2012 byla zvolena místopředsedkyní krajské organizace Pirátů na Vysočině a od roku 2013 byla jeho předsedkyní. V roce 2013 byla lídryní krajské organizace Pirátů na Vysočině ve volbách do Poslanecké sněmovny. Ve volbách do obecních zastupitelstev v roce 2014 kandidovala na druhém místě v koalici Zelených a Pirátů Jihlava. Po krátké pauze (r. 2015-2016) kvůli mateřským radostem vedla nebo se podílela na vedení Pirátů Vysočiny do listopadu 2019. Od roku 2017 do července 2020 pracovala pro Pirátskou stranu jako koordinátorka Krajského sdružení Vysočina.

Podrobnější informace o Michaele najdete v pirátském profilu.