Markéta Šimková

ředitelka organizace “Základní škola a Mateřská škola Křídla”

Mgr. Markéta Šimková

Narodila se v srpnu 1966 v Brně do výtvarnické rodiny a již 35 let žije na Vysočině v malé obci Křídla, kam se provdala. Má čtyři dnes již dospělé dcery. Vystudovala Pedagogickou fakultu Masarykovy Univerzity v Brně, obor speciální pedagogika a management na Filozofické fakultě téže univerzity. Nyní pracuje jako ředitelka organizace “Základní škola a Mateřská škola Křídla”. Mezi zájmy Markéty patří historie, výtvarné umění. Relaxuje u šití patchworku, kabelek a různých drobností.

Markéta byla několik let v obci kde žije zastupitelkou a pravidelně chodí volit, protože jako ředitelka se snaží jít příkladem. Hodně zvažovala koho volit a bylo to pro ni velké dilema. Sváťa Karásek jí jednou řekl: “Dávej pozor, v politice zůstane málokdo čistej a s nohama na zemi.” U Pirátů Markéta našla lidi, kteří stojí nohama pevně na zemi. Proto se rozhodla přidat do týmu krajských pracovních skupin a po roce se stala i členkou Pirátů. V roce 2023 byla zvolena 3. místopředsedkyní KS Vysočina.

marketa-simkova

Pirátská strana