Jan Pošvář

poslanec, vedoucí sekce slepice a zahrádky, předseda KS

Jan Pošvář (* 16. května 1985, Kamenice nad Lipou) je poslanec zvolený za Vysočinu. V Poslanecké sněmovně se stal členem Zemědělského výboru, Kontrolního výboru, místopředsedou Podvýboru pro daně, cla, loterie a členem Volební komise. Na Vysočině je předsedou krajského sdružení Pirátské strany.

Studoval na Gymnáziu v Pelhřimově a na Vysoké škole polytechnické v Jihlavě. Poté pracoval jako programátor v pražské IT společnosti T-SOFT a.s., kde se podílel na vývoji informačních systémů (například eFarmář - Privátní portál pro zemědělce). Během svého života se učil i řemeslu svého otce a v červnu 2013 získal řemeslnou živnost – malířské a natěračské práce.

Od roku 2010 je členem Pirátské strany, v letech 2016 až 2018 byl předsedou krajského sdružení Vysočiny. Kandidoval za Piráty v krajských volbách v roce 2016 neúspěšně a v roce 2017 ve volbách do parlamentu úspěšně.

V současnosti žije v Havlíčkově Brodě.

V Poslanecké sněmovně se zajímá o ochranu půdy, ochranu práv vlastníků půdy, obnovu krajiny (revitalizaci toků, obnovu mokřadů, nivních luk, rybníků), podporuje zahrádkaření včetně toho komunitního a bojuje za účelnější rozdělování dotací, které budou směrovat zemědělce k nápravě zničené krajiny, provozování udržitelného nebo rovnou ekologického zemědělství.

Veřejné funkce:

• poslanec
  • člen zemědělského výboru Poslanecké sněmovny
  • člen kontrolního výboru Poslanecké sněmovny
  • člen volební komise

Piráti: