Eva Nováková

členka Zastupitelstva města Jihlavy a Kraje Vysočina

Eva Nováková (* 29. června 1981) je rodačka z Kladna, která se přes Londýn, Jeruzalém a Prahu dostala až do Jihlavy, z korporace do sociálních služeb (a zpět do korporace). V říjnu 2018 byla zvolena členkou Zastupitelstva města Jihlavy, o dva roky později členkou Zastupitelstva Kraje Vysočina.

První tři roky v Jihlavě pracovala jako vedoucí terénní sociální služby, a po krátké epizodě, kdy pracovala jako plánovačka logistiky ve společnosti BOSCH, kde byla i členkou základní odborové organizace KOVO, nastoupila u Pirátů jako koordinátorka krajského sdružení Vysočina.

V rámci působení v Zastupitelstvu města Jihlavy je členkou majetkové komise, komise pro bezpečnost a prevenci kriminality a komise pro sociální a neziskovou oblast. Podílela se na přípravě projektu, díky kterému Jihlava od října 2019 zařadila do svého portfolia metodu Housing First. Kromě sociální oblasti se zajímá o posilování participace občanů.

Kromě toho s místním kolektivem Jídlo místo zbraní pravidelně vaří veganské jídlo pro lidi bez domova a podílí se na organizaci různých benefičních a kulturních akcí. Ve spolupráci s divadlem DIOD organizovala Rozpravy - večery zaměřené na představování romské kultury široké veřejnosti i Romům samotným.

Vystudovala obor sociologie a sociální politika (Bc.) na Fakultě sociálních věd UK, nedostudovala obor romistika na Filosofické fakultě UK.

Veřejné funkce:

• zastupitelka města Jihlavy
  • zastupitelka Kraje Vysočina
  • členka Majetkové komise Rady města Jihlavy
  • členka Komise pro neziskovou a sociální oblast Rady města Jihlavy
  • členka Komise pro bezpečnost a prevenci kriminality Rady města Jihlavy
  • členka Komise pro oblast sociální a drogové politiky Rady Kraje Vysočina

Piráti:

• od května 2018 členka
  • od dubna 2021 2. místopředsedkyně MS Jihlavsko
  • zakládající členka #ažnakrev crew

Piráti v minulosti: