Srpnový swap již zítra v Jihlavě

Jihlava, 11. srpna 2020 - Ve středu 12. srpna se v Jihlavském pirátském centru (Matky Boží 9) koná od 14 hodin pravidelný výměnný bazar neboli swap. Po červencové zkušenosti si jistě přijdou na své i rodiče školáků, protože kromě oblečení, bot nebo potřeb do domácnosti se mezi donesenými věcmi objevují i školní pomůcky, obaly a učebnice.

Jak funguje SWAP?

SWAP (z anglického slova swap – výměna) funguje jednoduše: přinesete oblečení a další věci (do domácnosti, boty, hračky či knihy), které už nenosíte nebo nepotřebujete, a vyměníte je za jiné, které vám na swapu padnou do oka. Vše bez peněz, věci, které přinesete i odnesete, jsou zdarma. Nefunguje to kus za kus, je jen na vás, kolik věcí si vyberete a odnesete. Stejně tak je na vás, kolik jich na swap přinesete.

Důležité je, aby všechny věci, které přinesete byly čisté, plně funkční a v takovém stavu, že byste se je nestyděli dát svým přátelům. Díky tomu si i vy můžete ze swapu odnést věci skoro jako z „obchodu“ a ušetřit tak nejen peníze za nákupy, ale i naše životní prostředí.

Akci pořádá Pirátská strana Vysočina společně s facebookovou skupinou SWAP Jihlava.

Těšíme se na vás.

Facebooková událost