Piráti z Vysočiny zvolili Jana Pošváře na druhé místo kandidátky

Jihlava, 13. ledna 2021 - Piráti z Vysočiny zvolili v online hlasování na druhé místo kandidátní listiny pro volby do poslanecké sněmovny Jana Pošváře. Jan Pošvář je předsedou krajského sdružení Vysočina a poslancem Parlamentu ČR. Pošvář tak doplní lídra pirátské kandidátky Milana Daďourka, farmáře z Počítek u Žďáru nad Sázavou.

Od pátku 8. ledna probíhá mezi Piráty v Kraji Vysočina volba čelních kandidátů do parlamentních voleb, které se uskuteční v pátek 8. října a sobotu 9. října 2021. Lídrovi Milanovi Daďourkovi bude z druhé pirátské pozice krýt záda současný poslanec Jan Pošvář.

Pošvář, který je členem poslaneckého zemědělského a rozpočtového výboru, chce v příštím volebním období pokračovat v započaté práci v resortu zemědělství. „Jedná se především o zlepšení podmínek hospodářských zvířat, které posouvá naše zemědělství do 21. století. Budu pokračovat ve zlepšování dostupnosti a kvality půdy. Ohrožuje nás nejen masivní eroze, ale také změna vlastnictví půdy od drobných vlastníků k investorům. Náš program má v prioritách i obnovu krajiny, ale to musí být týmová práce, a proto potřebujeme podporovat a motivovat lidi, kteří v krajině hospodaří. Když jsme společně s Radkem Holomčíkem, Danou Balcarovou a Františkem Elfmarkem představili plán “Vodu řešíme teď”, zavázal jsem se, že budu tlačit vládu, aby skončila s praxí neustálé buzerace namísto toho, aby zemědělcům, lesníkům a dalším nabízela pomocnou ruku,“ říká Jan Pošvář.

A jak Jan Pošvář vnímá právě potvrzenou koalici se STAN? „Spolupráci se STAN vnímám jako naději pro naši zemi, která se ocitla v krizi. Společně nabízíme férový, moderní a bezpečný stát 21. století stojící na ekonomice s přidanou hodnotou. Nechceme být nadále montovnou, chceme být mozkovnou. Je proto lepší táhnout společně za jeden provaz, než se navzájem oslabovat,“ doplňuje Pošvář.

KONTAKT PRO NOVINÁŘE

Jiří Svoboda, 724 235 840, jiri.svoboda.hb@pirati.cz