Zástupci jihlavské koalice podepsali aktualizovanou koaliční smlouvu

Jihlava, 4. listopadu 2020 - Před včerejším zasedání zastupitelstva města Jihlavy došlo k podpisu aktualizované Koaliční smlouvy na období 2020-2022 mezi zástupci Fóra Jihlava, ODS, Žijeme Jihlavou! a KDU-ČSL. Z devítičlenné rady bude i nadále uvolněno šest jejích členů.

V úterý 3. března podepsal předseda zastupitelského klubu Žijeme Jihlavou! Vojtěch Prchal (nez. za Piráty) společně s primátorkou Karolínou Koubovou (Fórum Jihlava), Jaroslavem Huňáčkem (ODS) a Martinem Laštovičkou (nez. za KDU-ČSL) koaliční smlouvu. Ve smlouvě samotné nedošlo k žádným věcným změnám, byla pouze aktualizována. Nyní je součástí koalice celé KDU-ČSL a ta se tak bude moci opět opírat o většinu hlasů v zastupitelstvu.

“Jsem rád, že můžeme v koaličních řadách opět oficiálně přivítat klub KDU-ČSL a zároveň jsem přesvědčen, že je to další krok vedoucí ke stabilizaci jihlavské koalice,” uvedl po podpisu předseda zastupitelského klubu Žij! Vojtěch Prchal.

Hana Hajnová, hana.hajnova@pirati.cz, 721 684 323

ODKAZY