Pomozte s rozjezdem projektu Housing First v Jihlavě i vy!

Jihlava, 1. listopadu 2019 – Statutární město Jihlava se zapojilo do projektu „Bydlení především: Testování konceptu Housing First v Jihlavě“, jehož cílem je eliminace bezdomovectví či stavu bytové nouze, získání a dlouhodobé udržení standardního bydlení. Cílovou skupinou projektu jsou jednotlivci i rodiny s nezaopatřenými dětmi, nacházející se v bytové nouzi s potřebou intenzivní a dlouhodobé podpory.

Projekt, který se podařilo prosadit zejména díky práci zastupitelů Daniela Škarky a Evy Novákové, nyní vstupuje do přípravné fáze. A v ní potřebuje pomoc s tzv. registračním týdnem. Hledají se proto dobrovolníci, kteří by mohli v termínu od 25. 11. do 1. 12. věnovat trochu svého času a pomoct dobré věci. Bude se jednat o oslovování případných zájemců o zařazení do projektu a vyplňování připravených dotazníků. Účastnit se je možné celého registračního týdne nebo vybraných dnů, pomocníky hledáme jak pro sbírání dat v terénu, tak pro jejich zadávání do databáze.

V případě zájmu o zapojení se do registračního týdne pište prosím na e-mail eva.novakova@jihlava-city.cz do termínu 14. 11. 2019.

“Dobrovolníci budou v rámci registračního týdne oslovovat zájemce o účast v projektu na vytipovaných místech (ulice, zahrádkářské kolonie, azylové domy, ubytovny apod.). Předpokládá se, že zájemci o účast v projektu budou oslovováni v čase od 8 do 16 hodin, konkrétně potom dle možností jednotlivých dobrovolníků. Pro dobrovolníky bude připraveno zázemí v budově Magistrátu města Jihlavy, kam budou docházet a předávat nashromážděná data, případně řešit situace vzniklé při vyplňování dotazníků. Dobrovolníci budou řádně proškoleni,“ doplňuje pirátská zastupitelka Nováková.

Děkujeme za spolupráci!