Jak se žije v zemi, kde se chodí spát se západem slunce

Povídání o Malawi s Janou Koláříkovou, čtvrtek 23. května 2019 od 17:00, Jihlavské pirátské centrum, Matky Boží 9.

Tři čtvrtě roku strávila Jana Koláříková v Malawi, třetí nejchudší zemi světa, která se nachází na jihovýchodním cípu afrického kontinentu. S organizací Development Aid from People to People se zde věnovala rozvojové práci v oblasti vzdělávání a vedla vzdělávací kurzy pro učitele a knihovníky.

“Pomáhala jsem například při stavbě školky nebo jsem vytvářela vzdělávací materiály, podle kterých se tam učí dodnes. Viděla jsem touhu po vzdělání i těžkosti dětí a tvrdou práci místních žen,” říká ke svému působení v Malawi Jana Koláříková.

Ve své přednášce se zaměří na své pracovní i cestovatelské zážitky. Malawi je z 20 procent tvořeno vodními plochami, jeho velkou část zabírá stejnojmenné sladkovodní jezero. Lidé tam žijí v klasických hliněných chýších, a když se tam objeví Evropanka, zprávy o přítomnosti “azungy” (bílé) se rychle rozšíří.

ODKAZY

Facebooková událost