Pohár běloruské trpělivosti přetekl. Děkujeme všem, kteří přišli vyjádřit svou podporu běloruským protestům za svobodu

Jihlava, 21. srpna - “Čechoslováci před půlstoletím nedostali šanci rozhodnout o vlastní budoucnosti. Právě proto bychom měli usilovat o to, aby v jiných zemích tuto šanci lidé měli. Bez nátlaku nebo invaze sousedů. Právě proto jsme se včera sešli v jihlavském parku Gustava Mahlera a vyjádřili podporu běloruským občanům,” napsal ke včerejší akci solidarity v Jihlavě pirátský poslanec Jan Pošvář, který se sám akce zúčastnil.

Kromě něj se ve čtvrtek odpoledne sešlo v jihlavském parku Gustava Mahlera více než pět desítek lidí, aby si připomněli události posledních dní a mohli běloruským demonstrantům alespoň na dálku vyjádřit svou podporu.

Velké poděkování patří Evě Novákové a dalším organizátorům, kteří připravili velmi zajímavý a originální happening. Děkujeme řečníkům - Evě Decroix, Silvii Čermákové, Haně Svačinkové, Haně Hajnové, Janu Pošvářovi, Petrovi Kubíčkovi, Evě Kochanové a Aleši Kauerovi za jejich za jejich upřímná i povzbudivá slova. A hlavě děkujeme Světlaně Protasenji a Daryi Kaluhině a dalším zástupcům běloruské komunity za jejich odvahu a zprostředkovaná svědectví. Bylo to velmi silné. Přejme Bělorusku, ať je jeho cesta ke svobodě krátká a bez násilí. #FreeBelarus

Kontakt pro novináře

Hana Hajnová, hana.hajnova@pirati.cz, 721 684 323