Zastoupení Pirátů v komisích a výborech - na koho se mohou občané obracet v Jaroměřicích nad Rokytnou

Jaroměřice nad Rokytnou, 18. března - V loňských komunálních volbách získalo sdružení Jaroměřicko - náš domov (sdružení NK a Pirátů) 3 mandáty v 21členném zastupitelstvu a aktivně se zapojilo do koalice s ODS, KDU-ČSL a Pro jistoty Jaroměřicka (nezávislí). Podařilo se jim získat i 2 místa v radě města, přičemž jedno z nich obsadil Pirát Jaroslav Vysoký. Občané se mohou obracet na zástupce sdružení i v jednotlivých výborech a komisích města, kterými jsou:

• Kontrolní výbor - Tomáš Klíma (NK)
  • Finanční výbor - Jiří Rezek (NK)

• Komise kulturní a redakční k vydávání zpravodaje - Pavel Chlubna, Marie Kouřílková (oba NK)
  • Komise bezpečnostní pro prevenci kriminality a drogové závislosti - Pavel Syrový (NK)
  • Komise regenerační a pro rozvoj města - Ing. Miloslav Janda st., Ondřej Hrňák (oba NK), Jiřina Ciprová (Piráti)
  • Komise pro sociální problematiku - Marie Kouřílková (NK)
  • Komise bezpečnostní pro prevenci kriminality a drogové závislosti - Jiřina Ciprová (Piráti)

A co se v poslední době na půdě jaroměřické rady a zastupitelstva řešilo?

Tím nejzajímavější je určitě skutečnost, že rada města bude na návrh opozice zveřejňovat podklady pro své jednání zastupitelům města včetně zápisu. Piráti k tomu doplnili návrh, aby byl zápis z jednání rady dostupný i všem občanům ve veřejné sekci na stránkách města. Naplňuje se tak pirátský program otevřené radnice, která je po praktikách předchozího vedení města jedním ze vstřícných kroků směrem k zastupitelům i občanům.

Vedení Jaroměřic by také rádo dotáhlo do zdárné realizace pomník obětem 2. světové války, o kterém se již několik let mluví. S návrhem akademické sochařky Blanky Proksové z roku 2016 nicméně úplně nesouzní (stejně jako řada občanů), a proto bude oslovovat nové zpracování a diskutovat přesné umístění v komisi pro rozvoj města.

A pokud chcete něco udělat nejen pro svého ducha, ale i tělo, můžete se přidat k 1. ročníku jarního pochodu Přírodním parkem Rokytná. Sraz je v sobotu 6. dubna v 9:30 u Špitálu v Jaroměřicích nad Rokytnou. Na 6,5 km trase vás čeká skála Justýnka, Spálený dub, Pulkovský mlýn a místo zaniklého hradu Pulkov. Občerstvení a zpáteční doprava je zajištěná, stačí se do 1. 4. registrovat na mks@jaromericenr.cz.

Více najdete

FB stránky Jaroměřicko - náš domov